Algemene voorwaarden Logopedie

Aan logopedie zitten, net als bij vele andere paramedische beroepen, Algemene voorwaarden verbonden. Onder dit kopje zullen deze Algemene voorwaarden besproken worden.

Zo zijn er bijvoorbeeld vaste afspraken over tarieven, vergoeding en het afzeggen van een afspraak. Lees daarom deze tekst goed zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 

Logopedie

Logopedie is de behandeling van communicatiestoornissen met betrekking tot taal, spraak, stem, gehoor en/of slikken. Logopedie is een specialisme gericht op het ontwikkelen, herstellen┬á en onderhouden van de communicatie in al zijn facetten en de verwerking van eten en drinken. Ook de ademhaling en articulatie horen bij de behandeling van een logopedist. Logopedie biedt cli├źnten van 0 tot 99 jaar preventie, zorg, training en advies ten aanzien van communicatie, mondfuncties, het gehoor, slikken en stem.

Logopedisten onderzoeken, begeleiden en behandelen stoornissen op het gebied van taal, eten en drinken, mondgedrag, spraak, adem, stem en gehoor. Ook geven zij scholing en preventie bij onder andere beroepssprekers, toneelspelers, leraren en zangers.